Door storing van ons 035 telefoonnummer zijn wij telefonisch op dit nummer minder goed bereikbaar. Mochten we in gesprek zijn dan kunt u ook voor afhaal en bezorgen bellen naar: 06 - 5191 8329 en 06 - 4092 6110

   

Over Warung Adinda

Wat ooit begon met een 4-pits gasstelletje, aangeschaft voor 25 gulden op het Waterloo Plein, groeide uit tot een restaurant-, afhaal- en catering bedrijf 'Warung Adinda' gevestigd in Hilversum. Nu al vele jaren een begrip in 't Gooi en omstreken. Daarnaast levert Warung Adinda diverse caterings in héél Nederland en België. 

Warung betekent eetgelegenheid in het Indonesisch en Adinda is een Indonesische meisjesnaam. Het logo bestaat uit het hoofd van Adinda en Saíjah, twee geliefdes uit het boek 'Max Havelaar'' geschreven door Eduard Douwes Dekker. 

In dit boek koos Eduard Douwes Dekker het pseudoniem Multatuli.

 

Wij hopen u gauw in ons gezellige restaurant te zien óf bij u thuis om een heerlijke catering neer te zetten.

 

Selamat Siang! Fijne dag!

 

 

 Batik (foto: Martijn Lens)

Batikken is een manier om lappen textiel met verf van een decoratie te voorzien, waarna deze lappen als kleding kunnen dienen. Batik kan echter ook een kunstvorm zijn voor wandkleden. Batikken is een zeer oude kunstvorm om doeken te bewerken. Er zijn zelfs doeken gevonden in het Midden-Oosten, India en Centraal-Azië van meer dan 2000 jaar oud.

Als men wilt gaan batikken dan wordt de stof eerst gedeeltelijk met een waterafstotende was behandeld. Deze behandelde gedeeltes blijven na het verven wit. De was wordt vervolgens weer verwijderd.

Verfijnde batikpatronen bestaan uit verschillende kleurgangen waarbij telkens de was op een andere manier wordt aangebracht. Dit komt doordat er kleine barstjes in de was komen. Hierdoor treedt er vaak een soort craquelé effect op.


Warung adinda delen